Selamat Datang:

Dalam blog ini saya akan sertakan latest info yang dibualkan di dalam Forum Ahli prepaid4u.net dan juga terdapat bonus manual untuk anda download.

Monday, January 21, 2008

Tips Untuk Meletakkan Nombor Gateway dlm 8Pax(Celcom) / Activ5(Hotlink)

Agent yang menggunakan Prepaid Celcom(019/013/014):

8Pax Plan merupakan satu Plan Charge yang murah untuk senarai Nombor yang selalu anda call (Favourite Number). Terdapat 8 senarai nombor boleh di simpan dalam Plan ini. Charge yang akan di kenakan pada Call 10sen/seminit dan 1 sen/persms.

Untuk Mengaktifkannya:

Taip SMS 8pax ON

Hantar ke 28882

Lepas tu Masukkan salah satu nombor Gateway MyMode yang akan anda gunakan.

Taip SMS à 8pax ADD 0196933199

Hantar Ke à 28882

Terdapat juga arahan2 lain dlm 8Pax ini. Sila send 8Pax Help untuk mengetahuinya.

Agent yang menggunakan Prepaid Hotlink/Maxis(012/017):

Active5 sama seperti di atas, satu plan murah kepada 5 senarai nombor yang akan anda pilih. Charge Call 15sen/seminit dan 1 sen/persms

Untuk Mengaktifkannya:

Taip SMS Activ5

Hantar ke 22255

Untuk meletak senarai 5 number dlm Plan Activ5 ini:

Mula-mula anda senaraikan dulu 5 number fav yang ingin anda letak dlm Plan ini, Contoh;

  1. Nombor Gateway
  2. 017xxxxxxx <-- nombor Family
  3. 012xxxxxxx
  4. 017xxxxxxx
  5. 012xxxxxxx

Taip SMS

Hantar ke 22255

Contoh:

Taip SMS 1.0172152144 2.017xxxxxxx 3.012xxxxxxx 4.017xxxxxxx 5.012xxxxxxx

Hantar ke 22255

© Lynx-eBiz

4 comments:

My Family said...

saya menggunakan celcom dah lama. dulu saya mmg aktif 8pax celcom. apabila saya tukar hp baru. bila saya tulis 8pax list, saya dapat tak aktif. Apabila saya aktifkan datang msj lain suruh 15pax on. Apa beza 8pax or 15 pax.

Afyfa said...

saya menggunakan xpax s.o.x sudah lebih kurang setahun lah. Tapi bagaimana untuk mendapat bonus hari jadi. saya dah cuba untuk mengaktifkan nya....tapi dye balas " anda menpunyai 0 nombor dalam senarai xpax..." Bagaimana saya ingin masuk ke dalam senarai xpax bagi mendapatkan bonus hari jadi.

Meya said...

my mom use 8pax ni. then she want to add some number. and I typed how to add 8pax, and this is really2 helping me. thanks. :)

E-Cha said...

nombor gateway tu apa? saya nak tambah nombor kat 8pax

Blog ini masih lagi di peringkat permulaan.  Masih banyak lagi perlu di perbaiki dan di tambah dengan pelbagai maklumat agar blog ini menjadi bahan rujukan untuk anda memulakan bisnes prepaid ini dan sekaligus dapat menyemarakkan semangat untuk anda mencari downline.

Kerapkali la check blog ini.

 
Copyright ©2007-2009 Lynx-ebiz.blogspot.com. All rights reserved.